Surfvibes in Parijs

Surfvibes in Parijs - surfshop

 

Ga je binnenkort naar Parijs? Of misschien ben je er al terwijl je dit leest. Hoe dan ook, je wil je bezoek aan de stad der liefde combineren met jouw grote liefde, namelijk…surfen. Hoe doe je dat?

Laten we eerlijk wezen: het vergt wat creativiteit om een surf twist te geven aan je verblijf in de Franse hoofdstad. Maar onmogelijk? Mais non..! Hieronder vijf ideeën om je surfverlangens min of meer te stillen.

 

5 x surf-gerelateerde activiteiten in Parijs

 

1. Skateboarden in Parijs

Act like a local en flaneer langs de Seine met je skateboard. Het liefst natuurlijk met een carver om zo dicht mogelijk bij het surfgevoel te komen. Hierna nog niet uit-geskate? Sluit je dan aan bij de wekelijkse “Docksessions”. Dit zijn sessies waarbij de longboard community bij elkaar komt om skills aan elkaar te showen en om elkaar te helpen beter te worden. Ook als beginner (of als slechte skater…) ben je dus welkom! Inmiddels spreiden deze sessies zich uit naar andere landen waaronder Marokko, Korea, Japan, Spanje, en nog wat andere landen. Dit jaar vinden de Docksessions elke zondag plaats, vanaf 14.00, op de “Quai Anatole France”. Check hun Facebookpagina of de website voor meer informatie.

 

     photo credits: David Manaud – from website: Lofti Lamaali  – www.lotfiwoodwalker.com

2. Surfshops in Parijs

Nou, als er in Parijs één activiteit is die geen toelichting behoeft, dan is het shoppen wel. Tenzij het om surfshoppen gaat. Dan wordt het al wat minder vanzelfsprekend. Vandaar toch even een korte paragraaf hierover. Logistiek gezien is het wellicht niet de beste keuze om je nieuwe surfplank in Parijs te scoren, maar kijken mag altijd. En liefde overkomt je gewoon, dus als je echt een mooie plank tegen het lijf loopt, vind je heus wel een weg om hem (haar…?) thuis te krijgen… Naast planken zijn er natuurlijk nog talloze surfgadgets die je aan wil schaffen, dus dat zit wel snor. Maar waar kun je het beste kijken? Hieronder wat suggesties van leuke surfwinkels:

Urban Surfer

65 Rue Saint Jacques, Parijs (6de arrondissement)

Au Spot

80 rue Balard, Parijs (15de arrondissement)

Hoalen Ocean

17 Rue des Quatre Vents, Parijs (6de arrondissement)

Cuisse de Grenouille

5 rue Froissart, Parijs (3de arrondissement)

Quiksilver

Onder andere bij 30-32 Avenue des Champs Elysées, Parijs (8ste arrondissement)

Ripcurl

Onder andere bij 74 Boulevard du Montparnasse, Parijs (14de arrondissement)

 

Surfshop Parijs

 

3. Scoor een mooi surfboek

Parijs is een drukke stad. Dat is je vast niet ontgaan. Sexier gezegd: Parijs is een levendige stad. Er is altijd beweging, er is altijd geluid. En toch, te midden van alle hectiek, spot ik opvallend vaak mensen die rustig een boekje zitten te lezen. Alleen, in een cafeetje aan zo’n rond tafeltje, of op een terras. Op een bankje in een park of soms staand in de metro. De volgende activiteit past dus ook prima in de categorie act like a local: koop een mooi surfboek en ga ervan genieten. Er zijn zoveel boekwinkeltjes in Parijs, dat je alleen al met je zoektocht naar het juiste surfboek gerust een dag of twee zoet kan zijn.

 

 

4. Ga naar een surfcafé

Oké, inmiddels heb je geskate, geshopt, gelezen en vooral veel, heel veel rondgelopen. Tijd dus voor een alcoholische versnapering en een lekkere stoel. Waar? Bij La Surferie! Als het je vandaag nog niet gelukt was om te vergeten dat je niet in Biarritz maar in Parijs bent (hé, die verdomde eiffeltoren blijft ook overal opduiken), dan komt dat nu. Dit café brengt jou naar de zee. Het zij via foto’s, via filmprojecties, via het decor, of gewoonweg via alcohol.

Geopend van 18.00 uur tot 02.00 uur, 69 Rue Jean Pierre Timbaud, 11de arrondissement.

 

 

5. Zoek de dichtstbijzijnde golf op…

Als geen enkele van onderstaande activiteiten erin geslaagd is jouw surfverlangens te stillen, dan blijft er nog maar een ding over: daadwerkelijk surfen. Riversurfing bestaat tegenwoordig wel, maar da’s in een andere hoofdstad, dus hier geen optie. Indoor surfen of surfen in een Wave Pool wordt in de toekomst mogelijk, maar pas vanaf 2019. Tot die tijd zul je dus toch echt de stad uit moeten, wil je een golf pakken. Je beste optie is dan om naar Normandië uit te wijken. Hieronder drie surfspot suggesties:

Etretat

  • Op zo’n 2-2,5 uur rijden van Parijs vind je surfspots zoals Etretat. Voornamelijk point en reef breaks, maar ook een aantal beachbreaks. Neem een dikke wetsuit mee want het water is er niet al te warm…. Al ben je dat natuurlijk wel gewend. Wees wel gewaarschuwd: het is er meestal druk in het water.

Trouville

  • Eveneens op 2 – 2,5 uur rijden van Parijs. De stranden van Trouville werken niet altijd, dus goed de surf forecast checken van tevoren.

Siouville

  • Op ca. 4 uur rijden vanuit Parijs. Uitgeroepen tot een van de beste surfsteden van Frankrijk door de Franse surf federatie. Beachbreak.

 

Etretat – Normandië