Surfen op Gran Canaria – Canarische Eilanden

Surfen op Gran Canaria Moya

Surfen op Gran Canaria – In een notendop:

Wanneer: Surfen op Gran Canaria – en op de Canarische eilanden in het algemeen – is het gehele jaar prima te doen, maar het beste is in onze herfst en winter, als de wind het gunstigst is en als de buitentemperatuur rond de 23 graden is.

Crowd: Rustig (mits je buiten de hoofdstad gaat surfen)

Niveau: Beter voor de intermediate surfer vanwege de vele reefbreaks

Accommodatie: Derecha del Roque Surfhouse

 

Surfen op Gran Canaria

Zon, check. Golven, check. Niet al te ver vliegen, check. De Canarische eilanden worden niet voor niets als het Hawaii van Europa bestempeld en surfen op Gran Canaria is een aanrader. Als je ook nog’s bij het Derecha del Roque Surfhouse terecht kan – waarbij je slaapkamer letterlijk aan de oceaan grenst -, dan is er geen twijfel meer mogelijk: gaan! Zelfs als je vliegtuig einde middag landt, zou het zomaar kunnen dat je een half uur later al in het water ligt voor een sunset surf sessie.

Surfaccomodatie Derecha Del Roque Surfhouse

Surfplank meenemen? Mag natuurlijk altijd, maar hoeft niet. De host, die de fantastische bijnaam “Nacho” draagt, heeft er namelijk een aantal staan die je voor een tientje per dag kan huren. Auto huren dan misschien? Hoeft ook niet, aangezien de oceaan in dit geval je achtertuin is. Bovendien zijn er nog twee andere surfstranden op loopafstand. Mocht je wat meer tijd hebben en de rest van het eiland ook willen verkennen, dan komt een auto natuurlijk wel van pas. Los van het surfen kun je in de buurt bij verschillende restaurantjes heerlijk uiteten voor zeer redelijke prijzen. Je hebt echter ook een keuken tot je beschikking dus zelf koken is mogelijk.

De surfstranden

De surfbreak pal achter het Derecha del Roque huis heeft officieel geen naam, maar het ligt tussen twee surfstranden die je wel op de kaart kan vinden, namelijk El Atillo en El Roque (vandaar de letterlijke naam van het huis: rechts van “El Roque”). De line-up is niet al te druk, bovendien lijkt Nacho werkelijk iedereen in het water te kennen, waardoor de sfeer heel vriendelijk voelt.

 

Gran Canaria ideale bestemming voor surftrip

Ben je dus op zoek naar de ideale bestemming voor een surftrip waarbij je niet een hele oceaan over hoeft te vliegen? Zin om even te ontsnappen aan de koude Nederlandse wateren? Dan is het gebied Moya in Gran Canaria een uitermate geschikte optie. Laat je ophalen van het vliegveld en doe voor een paar dagen niets anders dan surfen, eten, slapen en zonnen op het dakterras!