Drie onmisbare surfgadgets

Een van de dingen die golfsurfen zo leuk maakt, is dat je er maar weinig voor nodig hebt: een plank en gaan met die banaan! Zeker als je het vergelijkt met sporten als windsurfen of kitesurfen, voelt golfsurfen zo…puur.Althans, dat is het gevoel dat ik overhield na mijn eerste surf-ervaring. Nu was deze eerste surf-ervaring in een exotisch oord, waar ik inderdaad niets anders nodig had dan een plank en een bikini…In Nederland bleek het even anders, bijna een andere sport. Voordat ik in het water lig, moet er een grote reeks handelingen plaatsvinden die soms minstens even intensief is als het surfen zelf, waaronder bijvoorbeeld de auto inladen of mijn wetsuit aantrekken, – dit zal een vaak terugkerende frustratie zijn op deze blog -. Gelukkig bestaan er allerlei gadgets die het (surf)leven een stuk makkelijker maken. Hieronder dan ook mijn top 3 surfgadgets:

 

1. Keypod 

Er bestond een tijd dat ik mij afvroeg waar surfers die ik om me heen zag hun autosleutels lieten als zij eropuit gingen. En er bestond ook een tijd dat ik onze autosleutels – gewikkeld in een waterdichte zak en al- in en uit de wetsuit van vriendlief moest wroeten. Gelukkig weet ik inmiddels dat er keypods bestaan.  

 

 

 

 

2. Surf Poncho

In de loop der jaren heb ik veel over mezelf geleerd. Een van deze dingen is dat ik ehm… ‘uiterst onvriendelijk’ word als ik honger heb. Ja, ik behoor hiermee tot de groep “hangry” mensen, die zichzelf niet in toom kan houden als er niet op tijd voedsel binnenkomt. Ik dacht eigenlijk dat dit gevoel van intense frustratie niet te evenaren was. Boy, was I wrong. Uittrekken van mijn wetsuit blijkt mij namelijk eveneens in een ware bitch te veranderen. En omdat bitchen toch een stuk comfortabeler is als je niet bang hoeft te zijn dat je je naaste buren flasht, kan ik iedereen een surf poncho aanraden. Laten we zeggen dat ze het niet leuker kunnen maken, wel makkelijker.

 

3. GoPro(achtige) camera

Oke, ik geef toe, onmisbaar in een groot woord. Je kunt prima zonder. Toch vind ik dat ie een plekje verdiende in deze lijst omdat het een extra dimensie geeft aan het surfen. Als je op reis bent, dan wil je die blauwe, heldere barrel natuurlijk wel vastleggen. En Wijk aan Zee kan op zijn tijd ook fotogeniek zijn. Bovendien is het niet alleen leuk om je skills vast te leggen, het kan ook leerzaam zijn om je eigen beeldmateriaal terug te kijken.